• Emmi Pyykkö

Taru Tammikallio löysi kutsumuksensa äitiyslomansa aikana ja tukee nyt toisia seuraamaan unelmiaan

Podcastaaja, toimittaja, artisti ja media-alan yrittäjä Taru Tammikallio osallistuu keskusteluun SOMA-Expoilla kertomalla, kuinka hyödyntää sosiaalista mediaa uraunelmien saavuttamisen näkökulmasta.


- Aloitin liiketoiminnan virallisesti lokakuussa 2017, mutta sitä ennen olin tehnyt hommia freelancerina ja kevytyrittäjänä. Ajatus alanvaihtoon tuli äitiysloman aikana – silloin tajusin, että jos haluan toteuttaa haaveeni media-alalla toimimisesta oli aika tehdä jotakin, eikä jäädä vain odottelemaan. Aluksi päätin alkaa kirjoittamaan blogia, sillä se oli ollut haaveeni jo pitkään, mutten ollut uskaltanut kokeilla sitä. Pikku hiljaa blogi kasvoi ja aloin saamaan sen kautta hieman tuloja. Myöhemmin rupesin tekemään sisältöjä muille sekä työskentelemään myös toimittajana.


Aluksi oli tietysti tosi vaikeaa saada keikkaa, koska minulla ei ollut blogin lisäksi mitään kokemusta, eikä alan kontakteja, saati koulutusta. Mutta sinnikkyydellä pääsin eteenpäin ja sain näyttää osaamistani, joka poiki sitten lisää töitä. Ennen yrityksen perustamista yritin saada alan palkkatöitä, mutta kun se ei onnistunut, päätin ruveta yrittäjäksi, koska ajattelin sen näyttävän CV:ssä paremmalta kuin työttömyys. Pikku hiljaa homma alkoi kantamaan. Kokeilin myös palkkatöitä viime vuonna, mutta palasin takaisin täysipäiväiseksi yrittäjäksi, sillä motivoidun paljon siitä, että saan itse vaikuttaa työni sisältöön ja siihen, millä hinnalla työskentelen.


Nykyään teen sisällöntuottamisen ja toimittajan töiden lisäksi myös työelämän tabuja käsittelevää podcastia, hakukoneoptimointia, konseptisuunnittelua, sekä muita viestinnän ja markkinoinnin töitä. Lisäksi teen myös omaa musiikkia – laulan ja kirjoitan biisejä.


Mikä/kuka sinua inspiroi työssä? - Minua inspiroi monipuolisuus – yrittäjänä saan toteuttaa itseäni vapaasti ja tehdä kehittää osaamistani niissä asioissa, jotka aidosti kiinnostavat. Tykkään myös siitä, että onnistumiset työssä näkyvät myös heti palkkapussissani. Minua inspiroi ihmiset, jotka eivät liikaa mieti, mitä muut ajattelevat vaan onnistuvat rakentamaan kannattavaa bisnestä ja samalla nauttimaan elämän muista osa-alueista ja pitämään ne tasapainossa. Onko sinulla ollut omaa mentoria tai muuta esikuvaa, joka olisi auttanut eteenpäin? Tai jolle olet kiitollinen? -Ei ole ollut, vaikka tiedän, että siitä olisi ollut rutkasti hyötyä! Olen mentoroinut itse itseäni. :D Toki olen tutustunut mahtaviin tyyppeihin ja verkostoitunut ja nykyään aika matalalla kynnyksellä voin soittaa verkostoni jäsenille ja kysyä neuvoa heiltä. Siitä olen kiitollinen. On myös kiva huomata voivansa olla vastaavasti avuksi myös muille ja auttaa muita eteenpäin.  Pahin takapakki? -Hmm, tämä oli vaikea. Pahimmat takapakit liittyivät ehkä siihen, että homma ei meinannut lähteä käyntiin millään. Nyt kun on saanut pyörät pyörimään, niin on mennyt hyvin. Toki en pidä mitään itsestään selvänä, mutta uskon, että selviän mitä eteen tuleekaan. Suurin onnistuminen? -Niitä on monia – aina kun saavutan tavoitteeksi asettamani asian niin onhan se mukavaa. Suurin yksittäinen on ehkä kuitenkin liikevaihtotavoitteen täyttyminen.  Tittelit (sori niitä on monta): podcastaaja, toimittaja, artisti ja media-alan yrittäjä Projektit: Tabu – suoraa puhetta työelämästä -podcast, voi perehtyä täältä: https://tarutammikallio.com/podcast/ https://www.supla.fi/audio/3426606 https://tyopaikat.oikotie.fi/tyontekijalle/artikkelit/tabuja-rikkomassa Musiikki: https://tarutammikallio.com/musiikki/ Taru myös Spotifyssä!


#TaruTammikallio #SOMAexpo

© 2019 by SOMAEXPO

contact@creativehki.com

+358413682322

Hermannin Rantatie 5

00580 Helsinki

SOMAEXPO

kauneuden

&muodin

miniexpo

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon