• Emmi Pyykkö

Ninja Sarasalon tie huippumallista yrittäjäksi

Updated: Aug 13, 2019

Kaikki 2000-luvun alun eläneet muistavat Ninja Sarasalon aikansa menestyneimpänä kansainvälistä uraa luoneena suomalaisena huippumallina, joka ei vain 'uskaltanut olla erilainen' - vaan Ninja on aina ollut Ninja.

Ninja Sarasalo vastaa napakasti mutta kohteliaasti kertoessani olevani Ninjan fangirl ja kysellessäni hänen mallinurastaan, ettei halua jauhaa menneistä, vaan on aina keskittynyt vanhoista teoista puhumisen sijaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Kiitos Iltalehden muutaman viikon takaisen artikkelin, muistamme jälleen 2000-luvun alun näyttävimmän Suomalaisparin (Anteeksi vain Jussi Ahde, en nyt tarkoita sinua ja silloista naisystävääsi, mutta tulette vahvana kakkosena). Tämän jälkeen voisin myös pahoitella kaikkia vuoden 1995 jälkeen syntyneitä, että teillä ei ole varmasti hajuakaan mistä jauhan. Se on ihan ok, koittakaa kestää.


Iltalehden digiartikkelin jälkeen moni muistaa nyt, kenen kanssa Ninja seurusteli vuonna 2000, mutta monikaan ei varmasti tiedä, mitä Ninja Sarasalolle kuuluu nykyään?


Ninja on tehnyt tietoisen valinnan ja jättäytynyt osittain ulkopuolelle SoMe-aikakaudesta. Ninjalle tärkeää on läsnäolon merkitys - siis ihan oikeasti se, mitä tehtiin ennen vuotta 2008: Kun syötiin, syötiin. Kun keskusteltiin ystävien kanssa, keskusteltiin ystävien kanssa. Puhun aikakaudesta, jolloin emme kilpailleet läheisemme huomiosta älypuhelinten kanssa.


Mallinura


Ninja Sarasalo on työskennellyt suurten talojen kuten Jean-Paul Gaultierin ja Garnierin kanssa. Hänen kuviaan on julkaistu suurimmissa muodin julkaisuissa, kuten Ellessä, GQ:ssa ja Voguessa. Hän on kävellyt catwalkeilla ympäri maailmaa, kuten; New Yorkissa, Pariisissa, Milanossa ja Tokiossa. Sarasalo on myös esiintynyt musiikkivideoilla, kuten HIM-yhtyeen klassikolla, Right Here In My Arms - vuonna 1999. Mallinura jatkuu edelleen.Ninja Italian Voguessa


Musiikkiura


Ninja Sarasalo julkaisi ensimmäisen sinkkunsa "Fashion" vuonna 2006 ja alkoi sen myötä tekemään musiikkia Ninja -taiteilijanimellä. Ninjan vuonna 2007 julkaistu hittibiisi "Hush-Hush" soi edelleen radiosoitossa ympäri maailmaa. Ninja lähti Hush-Hushin kanssa valloittamaan Ruotsia, ja biisi pääsi listojen kärkeen.


Äitiyden kautta pioneeriksi Suomen ruokaskenessä


Ninja tuli ensimmäisen kerran äidiksi vuonna 2009, minkä jälkeen perusti Soul Mamat -yrityksen ystävänsä kanssa. Toiminta alkoi 2011 reseptejä kehittelemällä. Pian tehonaiset möivät Seitania ravintoloille ja sen jälkeen kaupoille.

-Ensin kaikki oli silleen että mitä ihmettä te oikein myytte? Kun tultiin Flow-festivaleille Seitanin kanssa. Etenkin muutamat huippuravintoloissa työskennelleet kokit nyrpistivät nenäänsä katsellessaan kojuamme. Onhan tuo ravintola-ala kovin äijävoittoista, että varmasti silläkin oli osaa että kaksi naista tuli miesten reviirille kilpailemaan heidän asiakkaistaan. Onneksi löytyi myös ihania, kannustavia henkilöitä kuten keittiömaailman innovaattori Richard McCormick.


Otettiin melko suuri taloudellinen riski lähtemällä mukaan - ja vielä silloin Suomalaisille suhteellisen tuntemattomalla tuotteella. Niin siinä vain kävi, että meidän ruokaa rakastettiin ja jäimme reilusti plussan puolelle tapahtumasta. Tämä oli vasta alkua.


Nykyhetki ja tulevaisuus


Ninja emännöi lauantaina 17.08.2019 klo 10-18 järjestettävää SOMA Expoa ja on suuressa roolissa SOMA Expon tuotannossa. -Mun elämä muuttuu kokoajan ja olen aina valmis uusiin projekteihin. Mun pitää saada olla vapaa ja luova. Yrittäjyys sopii siis siihen!


#NinjaSarasalo #SomaExpo

© 2019 by SOMAEXPO

contact@creativehki.com

+358413682322

Hermannin Rantatie 5

00580 Helsinki

SOMAEXPO

kauneuden

&muodin

miniexpo

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon