• Emmi Pyykkö

Eevi Teittinen - Fitness-urheilijasta hyvinvoinnin lähettilääksi

Joku voisi nähdä äkkiseltään Eevissä kuvankauniin, virheettömän ja hoikan naisen, joka ei tiedä mitään ylipainon ja ruuan kanssa kamppailusta. Jos tähän päälle lisätään tittelit Fitness-urheilija, Personal-trainer ja Life Coach, joku voisi erehtyä ajattelemaan: "Mitä hän mistään ongelmista tietää?" Kun kuuntelet tai luet Eevin tarinan, opit kuinka paljon hän koulutuksensa lisäksi tietääkään aiheesta omakohtaisen kokemuksensa kautta.Eevi Teittinen rakastaa seikkailuja, täysillä elämistä, hyvää ruokaa ja hikisiä treenejä. Lähellä Eevin sydäntä on rohkaista naisia löytämään oma piilotettu potentiaalinsa ja tavoitella omia haaveitaan elämässä.


"Mietin paljon sitä, kuinka ruokavaliot voivatkaan muuttua yhden elämän aikana. En tiedä löytyykö tältä planeetalta kovinkaan montaa ihmistä, joka ei olisi koskaan noudattanut yhtäkään ruokavaliota. Treenimuodot vaihtuvat, mutta niissä olemme paljon systemaattisempia. Dieetit ovat kovassa huudossa edelleen, vaikka niiden aikakausi minusta onkin osittain ohitse. Halutaan hyvää oloa tinkimättä elämän nautinnoista! Ei kituuttamista, painon kyttäämistä, tai ruokien punnitsemista." -Eevi Teittinen kirjoittaa blogissaan.


-Tässä Eevi kiteytti juuri sen, mitä olin pohtinut itsekseni mielessäni markkinoinnin ammattilaisen näkökulmasta - ja sitten taas toisaaltaan painonsa kanssa jojoilevan naisen näkökulmasta.


Personal Trainer ja Fitness-urheilija


Eevi Teittisen aloittaessa työnsä Personal Trainerina kuutisen vuotta sitten, oli fitness tuloillaan isosti ja salitreeni valtavassa nosteessa. "On mahtavaa, kun on nähnyt alan kehityksen ja kirjon. Sitä myötä on myös päässyt kokeilemaan jos jonkinlaista ruokavaliota ja treeniä niin urheilijana, kuin harrastelijanakin. Se mistä olen kuitenkin koko ajan varmempi on, että me tulemme palaamaan vähitellen tuolta hypestä siihen, mikä toimii aina. Kukaan ei enää halua näyttää hyvältä hetken aikaa, vaan jokainen tuntuu kaipaavan vain tasapainoista, hyvää oloa. Enää ei tarvitse pumpata hauislihasta, tai pelkkää pakaraa. Kukaan ei myöskään jaksa asua salilla, tai syödä aina vain ohjeen mukaan. Me halutaan nimittäin nauttia elämästä tinkimättä siitä, että näytämme hyvältä ja voimme hyvin."


-Juuri se, mitä ajattelin! Ja jes, alan ammattilainen ajattelee kanssani samalla tavoin! Jo itsessään tämä antaa minulle rohkaisua laittamaan ravintoasiani balanssiin. Edelleen motivaattorina on laihtuminen, mutta mitä enemmän Eeviä kuuntelen, sitä enemmän motiivini totaaliselle kuntoremontille löytyvät syvemmältä.


Fitneksen lopettamisen myötä syntyi lempeys omaa kehoa kohtaan


Eevi on hyvinvoinnin puolestapuhuja ja haluaa muuttaa ihmisten suhtautumista ruokaan; "Haluan muuttaa ihmisen ajattelun, en sitä montako grammaa hän syö päivällisellä riisiä."


Asia ei suinkaan ole aina ollut näin yksioikoinen Eevi Teittisen elämässä: "Yksikään ruokavalio jota olen itse noudattanut ei ole tuonut olotilaa, jossa olisin ollut tyytyväinen, stressitön, tai tasapainossa. Aina on ollut jokin pielessä, haluttu lisää, tai pahimmassa tapauksessa palattu vanhaan. Yksi asia mistä halusin eroon, kun päätin lopettaa fitneksen oli, etten haluaisi ruoan määrittävän arkeani. Halusin määrittää itse arkeni kulun. Halusin päättää itse ja kuunnella kehoani. Aluksi en kuitenkaan osannut ja olin monta vuotta enemmän, tai vähemmän hukassa. Kroppa oireili, jota pää seurasi, koska ei tiennyt muusta.

Oma liiallinen ruoan ja treenien syynäämiseni syntyi viattomasta kiinnostuksesta, joka kehittyi eteenpäin pakkomielteeksi. Maailma kaatui kovin helpolla, jos ei syystä tai toisesta onnistunut noudattamaan omaa ohjelmaansa. Sitä alkaa huomaamattaan ajautua linjalle, joka on kovin ehdoton. Se muuttuu totuudeksi. Sitä asettaa itse itselleen tarpeettomia rajoituksia ja stressiä. Liikunnan ja ruokavalion ei tulisi näitä nimittäin mukanaan tuoda, ei ainakaan ellet ole urheilija."


Uskon, että aihe josta Eevi puhuu tässä postauksessa koskettaa suurta osaa naisista (ja miehistäkin). Se on aihe, missä minulla itselläni on vielä runsaasti työstettävää. Siksi kutsuimme Eevi Teittisen keskustelemaan SOMA Mini Expoille tasapainoisesta ruokavaliosta sekä treenin sovittamisesta ruokavalioon ilman pakkomielteenomaista suorittamisen tarvetta. Keskustelutuokiossa jokainen halukas pääsee kysymään Eeviltä mitä vain aiheeseen liittyen.


Keskustelutuokio SOMA Expon Stagella 17.08.2019 klo. 15:30-16:30


Lue myös Eevin blogia!


#EeviTeittinen #Somaexpo #Somaminiexpo #Soma

© 2019 by SOMAEXPO

contact@creativehki.com

+358413682322

Hermannin Rantatie 5

00580 Helsinki

SOMAEXPO

kauneuden

&muodin

miniexpo

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon